Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!


8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!

H λεβάντα είναι ένα από τα πιο όμορφα βότανα, και μπορείτε να την καλλιεργήσετε εύκολα στο σπίτι σας με την κατάλληλη φροντίδα. Το καλύτερο; Θα σας χρησιμεύσει σε ένα σωρό πράγματα μέσα στο σπίτι.
Ζαχαροπλαστική Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική άμα θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμα και θρεπτικά cupcakes. Εκτός από εκπληκτικό χρώμα θα δώσει στο γλυκό σας και θρεπτικές ουσίες που βοηθάνε πολύ στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Φτιάξτε πεντανόστιμα cupcakes χρησιμοποιώντας λεβάντα
Φτιάξτε πεντανόστιμα cupcakes χρησιμοποιώντας λεβάντα
Σπρέι για τα ρούχα Σας αρέσει η μυρωδιά της λεβάντας; Τότε φτιάξτε ένα σπρέι χρησιμοποιώντας λεβάντα και νερό. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό και 4 κ.σ. λεβάντα και αφήστε τη να πάρει βράση. Μόλις κρυώσει βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα καλοσιδερωμένα ρούχα σας.
Φτιάξτε ένα αρωματικό σπρέι για τα ρούχα σας
Φτιάξτε ένα αρωματικό σπρέι για τα ρούχα σας
Δροσιστικό ρόφημα Φτιάξτε ένα τονωτικό και δροσιστικό ρόφημα χρησιμοποιώντας ανθρακούχο νερό, λίγο σιρόπι λεβάντας, λίγο λεμόνι και πάγο. Το ρόφημα αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 5 λεπτά και θα σας χαλαρώσει, θα βοηθήσει στη χώνεψη και θα σας δροσίσει - όπως ακριβώς μια σόδα.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσιστικό ρόφημα και να το πιείτε αντί για σόδα
Μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσιστικό ρόφημα και να το πιείτε αντί για σόδα.
Φτιάξτε τα πιο απίθανα crostini Τα crostini είναι πολύ νόστιμα ορεκτικά που προέρχονται από τη Γαλλία. Φτιάχνονται κόβοντας μια μπαγκέτα σε λεπτές φέτες τις οποίες ψήνετε. Στη συνέχεια βάζετε από πάνω μια στρώση τυρί σε κρέμα, μούρα και μια κουταλιά σιροπιού (που έχετε φτιάξει από πριν ανακατεύοντας μέλι με λεβάντα για μια ώρα και στραγγίζοντας το μείγμα.
Ανακατέψτε μέλι με λεβάντα και φτιάξτε ένα θρεπτικό σιρόπι για τα crostini σας
Ανακατέψτε μέλι με λεβάντα και φτιάξτε ένα θρεπτικό σιρόπι για τα crostini σας
Αρωματικό εσωρούχων Μπορείτε να πάρετε τα μοβ φυλλαράκια της λεβάντας να τα τρίψετε καλά και να γεμίσετε όμορφα πουγκάκια τα οποία θα βάλετε στο συρτάρι με τα εσώρουχα και τα ρούχα σας ή ακόμα και στην παπουτσοθήκη. Η λεβάντα μυρίζει πολύ όμορφα και θα γεμίσει με όμορφα αρώματα τα ρούχα, τα εσώρουχα αλλά και τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας.
Διαβάστε επίσης:
Βάλτε μέσα σε πουγκάκια λεβάντα και τοποθετήστε τα μέσα στην ντουλάπα σας για να μοσχομυρίσουν τα ρούχα και τα εσώρουχά σας
Βάλτε μέσα σε πουγκάκια λεβάντα και τοποθετήστε τα μέσα στην ντουλάπα σας για να μοσχομυρίσουν τα ρούχα και τα εσώρουχά σας
Άλατα μπάνιου Φτιάξτε αρωματικά άλατα για το μπάνιο σας ανακατεύοντας αλάτι μπάνιου, αιθέριο έλαιο λεβάντας και αποξηραμένη λεβάντα. Βάλτε τα τρία υλικά μέσα σε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας και φυλάξτε το στο μπάνιο σας για να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.
Φτιάξτε άλατα μπάνιου με λεβάντα
Φτιάξτε άλατα μπάνιου με λεβάντα.
Scrub σώματος Ανακατέψτε τζίντζερ, έλαιο καρύδας, έλαιο αμυγδάλου, ζάχαρη, αλάτι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και φτιάξτε ένα απίθανο scrub που θα σας βοηθήσει να διώξετε τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την εικόνα τους σώματός σας. Κάνοντας scrub με αυτό το απολεπιστικό τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα θα δείτε αρκετή διαφορά στο θέμα της κυτταρίτιδας.
Η λεβάντα βοηθάει πολύ στη βελτίωση της εξωτερικής όψης του σώματος και μπορείτε να φτιάξετε με αυτήν ένα καλό απολεπιστικό σώματος
Η λεβάντα βοηθάει πολύ στη βελτίωση της εξωτερικής όψης του σώματος και μπορείτε να φτιάξετε με αυτήν ένα καλό απολεπιστικό σώματος.
Διακόσμηση με λεβάντα Η λεβάντα εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες έχει και πολύ ωραία εμφάνιση οπότε μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτήν το τραπέζι του μπαλκονιού ή της κουζίνας. Βάλτε σε μικρά βαζάκια άνθη λεβάντας και στρώστε ένα λευκό ή μοβ τραπεζομάντιλο στο τραπέζι σας. Διακοσμήστε επίσης το τραπέζι των καλεσμένων σας βάζοντας στη μέση ένα βάζο με λεβάντα, άσπρο τραπεζομάντιλο, μοβ χαρτοπετσέτες και ένα ανθάκι λεβάντας στο πιάτο κάθε καλεσμένου για ντεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου