Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Μια οικογένεια που ασχολείται με την παραγωγή και τη διάθεση αρωματικών σκέφθηκε μια ωραία και έξυπνη ιδέα για να συνδυάσει συσκευασία με περιεχόμενο


Η συσκευασία φοριέται και το περιεχόμενο της μπορεί άνετα να καταναλωθεί. Κι αυτό γιατί η συσκευασία μπορεί να γίνει μια υφασμάτινη τσάντα κατάλληλη για καλοκαιρινές εξορμήσεις ή και μια χειροποίητη ποδιά για τις δουλειές της κουζίνας. Μια πρακτική συσκευασία, δίχως άλλο, για να φιλοξενήσει ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο – ένα σετ 6 βιολογικών αρωματικών με καταγωγή από τη Χαλκιδική. Το σετ περιλαμβάνει ρίγανη –τριμμένη και σε ματσάκι-, θυμάρι, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, βαλσαμόχορτο.


Η έξυπνη αυτή ιδέα, δηλαδή η ιδέα του συνδυασμού συσκευασίας και περιεχομένου, μας έρχεται από την οικογένεια Τζέκου που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τη διάθεση βιολογικών αρωματικών με την ονομασία Tzekos Organic Herbs. Το πακέτο ήδη κάνει το ταξίδι του στον κόσμο, καθώς υπάρχει πέραν όλων των άλλων σημείων πώλησης και στο ηλεκτρονικό ράφι της elenianna. Από εκεί διατίθεται σε όλο τον κόσμο με τιμή 15,90 ευρώ και έχει χρόνο αποστολής μία με δύο ημέρες για να φθάσει στον προορισμό του.Από το προϊόν και την τοποθέτηση του στο ηλεκτρονικό ράφι πήγα κατευθείαν στους παραγωγούς του και διάβασα τα σχετικά με εκείνους και τις δραστηριότητες τους: «H Tzekos Organic Herbs είναι μια οικογενειακή επιχείρηση βιολογικής καλλιέργειας και τυποποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. H δημιουργία του κτήματος προέκυψε μέσα από το έντονο ενδιαφέρον μας για τη φύση και το πως συμβάλλουν στην υγεία και τη διατροφή μας τα αγαθά της. Τα φυτά που καλλιεργούμε αποτελούν ποικιλίες που μεγαλώνουν στη χώρα μας αυτοφυώς και είναι γνωστά για τη θεραπευτική και διατροφική τους αξία από την αρχαιότητα.»Το κτήμα μας βρίσκεται στην περιοχή της Χαλκιδικής, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα Πετράλωνα. Εκεί, σε μια ηλιόλουστη πλαγιά του όρους Κατσίκα, με θέα τον Όλυμπο, τα φυτά μας αναπτύσσονται σε μια έκταση 11 στρεμμάτων. Την περιοχή χαρακτηρίζουν οι ήπιοι χειμώνες, τα δροσερά καλοκαίρια και τα συχνά ρεύματα αέρα από τη θάλασσα που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Οι συνθήκες αυτές διαμορφώνουν το κατάλληλο μικροκλίμα για την ανάπτυξη των φυτών.»Απολαμβάνουμε την επαφή με τη φύση, δουλεύοντας οι ίδιοι στο κτήμα.
Επιλέγουμε φυσικά υλικά για την εδαφοκάλυψη, κάνουμε ορθολογική χρήση του νερού ενώ πολλές από τις εργασίες, όπως τα σκαλίσματα για τον έλεγχο των ζιζανίων, γίνονται με το χέρι. Κάνουμε τη συγκομιδή τη σωστή ώρα για το κάθε φυτό και αποξηραίνουμε με φυσικό τρόπο σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο έτσι ώστε να κρατήσουν όλες τους τις ιδιότητες και να απολαύσετε το πλούσιο άρωμα και γεύση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου