Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Το θυμάρι

Το θυμάρι είναι αρωματικό φυτό που τα φύλλα του όταν ξεραθούν αποκτούν καφεπράσινο χρώμα. Τα φύλλα του θυμαριού αναδύουν το άρωμα τους όταν θρυμματιστούν. Η γεύση του θυμαριού είναι αρκετά δυνατή ελαφρώς καυστική και πλούσια. Το θυμάρι μαζί με τους αποξηραμένους ανθούς χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, διάφορες σάλτσες και σούπες. Το θυμάρι αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του λικέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου